Organic Noni, Bio élelmiszerek

Napjainkban a bio termékek egyre nagyobb teret hódítanak és egyre több kutatás bizonyítja, hogy az ellenőrzött öko gazdaságokban termelt élelmiszerek valóban jobbak a nagyüzemi termelésnél. Egy közelmúltban készült német statisztika szerint a nem bio módon termelt élelmiszerek 75%-ában pl. növényvédő szer maradványok mutathatók ki! A Calivita International cégnél már megjelent a bio minősítésű Organic Noni, amely biztonsággal és közvetlenül megrendelhető a gyártótól: www.vitalland.hu/megrendeles/?1954100313

Most bemutatok néhány hivatkozást, hogy lásd, miért érdemes bio terméket vásárolni! 

1. Egy, az angliai Newcastle-i Egyetemhez tartozó gazdaságban végzett kutatás eredményei szerint az ökológiai gazdálkodásban előállított növények több olyan hasznos vitamint és antioxidánst tartalmaznak, melyekről tudjuk, hogysegítenek a szervezetünk számára megküzdeni a különböző betegségekkel. Emellett a bio termékekben nagyobb ásványi anyag-, többek között vas- és cinktartalmat találtak.

2. Egy, a Kaliforniai Egyetemen végzett vizsgálat szerint az ökológiai módon termelt paradicsom kétszer annyi flavonoidot (a szívbetegségek kockázatát csökkentő antioxidánst), míga bio fejeskáposzta 30%-kal több C-vitamint tartalmaz.

3. Néhány éve egy kolostorban vizsgálták, milyen hatása van a bio élelmiszerekre való áttérésnek. A kísérlet résztvevői arról számoltak be, hogy egészségügyi panaszaik csökkentek. Ezzel egyidejűleg kimutatható volt, hogy a vérükben megnőtt a vírusok elleni védelemért felelős immunsejtek száma.

4. Korábban tanulmány készült egy új-zélandi lánykollégium lakóinak egészségi állapotáról. A közel három éves kísérletben a diákok kizárólag bio élelmiszereket fogyasztottak. Ennek eredményeként kevesebb volt a megfázás és a köhögés, gyorsabb volt a gyógyulás, csökkent a sportsérülések, valamint a bőr- és fogpanaszok száma.

5. Jól mérhető, hogyan hat az ökológiai élelmiszerek fogyasztása az anyatej minőségére. Azoknak az anyáknak a tejében, akik zömében bio élelmiszerekkel táplálkoztak, több omega-3-zsírsav és többszörösen telítetlen zsírsav volt kimutatható.

6. Az ökotermékek fogyasztásával nemcsak több, biológiailag hasznos anyag jut be a szervezetbe, hanem ezúton csökkenthető a növényvédőszer-maradványok, az adalékanyagok, és a génmanipulált alapanyagok felhasználása okozta egészségügyi kockázat is. 

Egy közelmúltban készült német statisztika szerint a nem bio módon termelt élelmiszerek 75%-ában növényvédő szer maradványok mutathatók ki! Nálunk már megjelent a bio minősítésű Organic Noni, amely biztos forrásból, közvetlenül megrendelhető a gyártótól: www.vitalland.hu/megrendeles/?1954100313

Természetesen