Memóriaromlás, és túlsúly

Gyorsabban romlik a memóriája a túlsúlyos középkorúaknak. Középkorúak esetén kapcsolat lehet a rossz memória és az elhízás között, ami valószínűsíti, hogy az extra kilók befolyásolják agyunk működését. John Speakman és az Aberdeen Egyetem munkatársainak vizsgálata segíthet azon egyének azonosításában, akiknek szellemi hanyatlással kell szembenézniük. A korábbi, ikreket érintő és családkutatási tanulmányok megállapították, hogy a testtömeget meghatározó gének között 65 százalékos variábilitás van. Jelen vizsgálat az elhízás és a szellemi teljesítmény közötti összefüggést vizsgálta, 8400 fehér bőrű, és 2100 fekete bevonásával, az egyének életkora 45 és 64 év között változott. A kutatók azt tesztelték, az alanyok miként képesek emlékezni egyes szavakra, illetve ezt befolyásolja-e két génváltozat jelenléte.

eketéket nem érinti.  A vizsgálat során felmerült, hogy az elhízás és a szellemi teljesítmény kapcsolatban állhat egymással. Egy újabb kérdés lehet, hogy a memóriaműködést mennyiben befolyásolja az, ha az orvos a kezelés során megpróbálja befolyásolni betege testtömegét. Mindazonáltal a vázolt összefüggés fekete bőrűeknél nem állt fenn, aminek tisztázása újabb vizsgálatokat igényel.

(Medipress).

Bár ez csak egy vizsgálati eredmény, sajnos igaz! Számtalan módszer létezik a problémák feltárására, ahogy a megoldások tárháza is meglehetősen nagy! Én köztudottan gyógyszer ellenes vagyok! Tanácsadásaimon minden létező, egyszerű megoldás lehetséges az ilyen esetekben, ami a túlsúlyt, a testsúlykontrolt, a koncentrációt, és memória képességünk helyreállítását célozza meg. Csak akarni kell! Döntések, akaraterő, és a megfelelő segítség kell hozzá! Hívj, ha segíthetek!     

 

Természetesen