A mérgezések stádiumai

A mérgek a civilizációs életmód következtében jutnak be a szervezetbe. A lerakódás több fázisban történik egyre súlyosabb betegségeket okozva. Minél korábbi fázisban kezdjük a szervezet tisztítását, annál hamarabb gyógyulunk. Az első három fázisban még könnyű visszafordítani a folyamatokat, a szervezet saját védekező mechanizmusai még jól működnek. Ezt a szakaszt humorális fázisnak nevezzük, mert a mérgek még csak a testnedvekben találhatók. A következő három fázisnál a mérgek már a sejteken belül halmozódnak fel, ez az un. celluláris fázis. Ekkor már csak külső segítséggel nyerhető vissza az egészség, állítható helyre a homeosztázis.

A szervezet gyógyulása során az egyes fázisokon keresztül csak fokozatosan, és visszafelé haladva próbál megújulni. Lássuk most, mik is ezek a fázisok:  

  1. Fázis: extréció – normál kiválasztás, verejtékezés, könny, légzés, széklet, vizelet, menstruáció.
  2. Fázis: reakció – rendellenes kiválasztás, hasmenés, hányás túlzott verejtékezés, kelleténél több vizelet, láz, köhögés, orrfolyás, tüsszentés, heveny gyulladások.
  3. Fázis: depozíció – a lerakódások megkezdődése. A leggyakrabban a kötőszövetekben, az üregekben, az emésztőrendszerben, az emlőkben, és a nemi szervekben indul el a felhalmozás. Kövek, ciszták, ödémák, miómák, lipomák, polipok, és súlytöbblet keletkezik. A székrekedés is ide tartozik.
  4. Fázis: impregnáció – a mérgek már a sejten belüli térbe hatolnak. Vesekárosodás, májkárosodás, allergiák, asztma, fejfájás, migrén, fekélyek, szív és érrendszeri problémák egész sora jelentkezik.
  5. Fázis: degeneráció – a sejtek elfajulása, leépülése indul meg. Ide tartozik pl. a csontritkulás, infarktus, agyvérzés, cukorbetegség, reuma, köszvény, ízületi betegségek, szklerózis multiplex, vagy a TBC.
  6. Fázis: neoplazmák – rosszindulatú folyamatok, rákos elfajulások. Leukémia, szarkóma, bél, tüdő, májrák.

Az orvosi diagnosztikai módszerek általában csak a lerakódások nagyobb mértékénél mutatnak ki betegséget, szervkárosodásokat. A természetgyógyászat finomabb, vizuális diagnosztikai lehetőségei már a lerakódások előtti fázisban jelzik a káros folyamatok jelenlétét, a betegségre utaló fiziológiás változásokat. Számos, igen komoly orvostechnikai mérőműszer áll rendelkezésünkre ezen paraméterek vizsgálatára. A Nelson-féle biorezonanciás készülék nemcsak kimagasló érzékenysége, analitikai pontossága, igen összetett programrendszere miatt egy kiváló és sokrétű alkalmazást nyert műszer, hanem a prevenció és az egészségmegőrzés egyik leghatékonyabb eszköze is. Keresse székhelyemen, a Jókai Biocentrumban.

Természetesen